Био козметика

Био козметика, bio kozmetika

Предлаганите от нас над 25 продукта, са натурална козметика с биосертифицирани и органични съставки – натурални масла, билки, смоли, пчелни восъци.

Био козметиката се отличава от обикновените козметични средства, заради вложените субстанции. Те са отгледани без изкуствени торове, хербициди, пестициди или са диворастящи, събрани в екологично чисти райони. Био козметиката не съдържа съставки от животински произход или от генетично модифицирани организми.

Композициите не се обработват топлинно, както при традиционното приготвяне, а използваните студени технологии позволяват да се съхранят ценните свойства на компонентите. Не се използват и йонизиращи лъчения при обработката им. Не се използват изкуствени и синтетични вещества, продукти на петролната промишленост, които могат да нарушат защитната бариера на кожата и да увредят структурата на роговия слой. Не съдържат и изкуствени консерванти, които могат да увредят клетките на кожата. Ролята на консерванти се изпълнява от етерични масла, смоли, восъци.

В България, за съжаление, все още няма институция за издаване на сертификат на готови козметични продукти, от който да е ясно, че козметиката е био сертифицирана. Органи, които издават такива сертификати, има в Швейцария и Франция. Имахме голямо желание да получим био сертификати за нашите продукти, но цената на тези сертификати излиза около 8 000 евро на продукт, а има и допълнителни годишни такси – всичко това за момента е непосилно за нас, а и крайната цена на самите продукти много ще се натовари. В нашите продукти влагаме изключително само натурални, органични съставки, използваме етерични масла, восъци и смоли, вместо изкуствено създадени консерванти, вазелини и ланолин. За всяка една съставка, вложена в крайния продукт, ние получаваме сертификат, удостоверяващ биологичния ѝ произход. Влагането на такива съставки в козметиката прави крайния продукт БИО ПРОДУКТ. Отделно се правят редовни лабораторни изследвания и анализи.

Ние се стремим да продаваме качествена натурална козметика на нормална за българите цена – козметика с биосертифицирани съставки.

ТОВА Е ЛЕК

Leave a Reply

UA-50439231-2