Етерични масла

 

Етеричните масла са многосъставни, летливи, липофилни, нискомолекулярни органични съединения, които в растенията изпълняват функцията на хормони.

Извлечени от растенията етерични масла се състоят от биогенни вещества, отговорни за процесите на регенерация, пролиферация (новообразуване от клетки в организъм чрез делене), топлорегулация, бактериална и вирусна защита, увеличаване на продължителността на живота и запазване на свежестта, а също антикоагуланти, невромедиатори, цитокинини, ензими. Самата форма на тези вещества осигурява мълниеносна скорост на биохимичните процеси и феноменално цитозащитно и цитотропно действия.

Вложените етерични масла в продуктите допринасят за подобряване на биологичните функции на кожата, стимулират кръвообращението и обмяната на веществата, действат противовъзпалително, забавят стареенето на кожата, спомагат за образуването на кожен колаген и фибриноген и изграждането на здрави нови клетки. Те свързват свободните радикали в клетките, подобряват защитната им бариера и забавят стареенето, като обезпечават допълнително:

► омекотяване, регенериране, повишаване на еластичността на кожата и антисептично действие

► стимулиране на процесите на метаболизма в тъканите, подобряване на кръвообращението и имунитета

► ефективност на лимфодренажа, нормализиране на тонуса на периферните съдове

►биоактивен резонанс, като след завършването му абсорбираните масла са активни часове след процедурата

►и най-важното – балансиране на процесите в организма: физиологични и емоционални.

Leave a Reply

UA-50439231-2